İndragandi & Davidoff : Smoking? No? Yes? Whatever


İndragandi de geçmiş ürünlere bakarken "No Smoking" diye bir ürünle (!) karşılaştım. Uyarı levhası mı acaba deyip açınca şu açıklamayı gördüm:



Değerli indragandi'ci dostlarımız..!Sanırım yanlış anlaşıldık, biz sigara
içilmesinden yana bir ürün de yayınladığımızı düşünmüyoruz. İndragandi platformu
tamamen tarafsız, doğru ve dürüst iş politakısyla siz değerli dostlarımıza
hizmet vermekte olan bir site.Bugün bu ürünü çöpe atıyoruz haydi forum da
sohbete..Saygı ve sevgilerimizle.

Forumda yazılanların çoğu silinmiş olmakla birlikte sanırım kül tablası benzeri bir şeydi satılan. Bir sigara içer olarak forumda da yazdığı gibi kül tablası görüp sigara içmeye başlayacak yoktur sanırım ama yine de indragandinin -göremesem de- tepkileri göz önüne alıp ürünü satıştan kaldırması oldukça yerinde olmuş. Bazen tartışma gereksiz olsa bile sırf inattan ötürü insanlar birbirine kırılabilir. İndra da bu tartışmanın tarafı olarak satarım-satamazsın-satarım-satamazsın tartışması yerine ürünü çöpe atmış, iyi olmuş.


Sigara demişken devam edeyim. sigara reklamı yasak olduğu için mecburen yaratıcı çözümler bulmak zorunda olan sigara firmaları yeni bir şey yapmış. Davidoff için marketten en görünür yeri alıp oraya internetle bağlantılı, sürekli yayın akışının olduğu bir ekran olan kocaman ir davidoff reyonu (ne denirse artık) koymuşlar ve böylece ekrandan geçen habere gözü takılan müşterinin davidoff'u da otomatik olarak görmesi hedeflenmiş. Oldukça çakalca ama sanırım etkili olur. Sigara markalarının ve çeşiterinin çok fazla olduğu bu ortamda farklı olmak gerçekten çok daha önemli. yeni çıkan sigara markalarının bir çoğunu bilmiyorum ve duyunca şaşırıyorum.

Tekrar Davidoff'a dönersek uygulamadaki yaratıcılık: 10 çakallık: 10 ama sigaranın kendisi dandik olduğu için davidoff: 5. verdiğiniz paraya değmez, boşverin.


Demekki neymiş:

Gökten üç elma düşmüş. Elmaların üstünde şunlar yazıyormuş:


Birinin üstünde "Sigara sağlığa zararlıdır."
ikincisinin üzerinde "Davidoff kötü bir sigaradır."
üçüncünün üzerinde "İndragandi güzel bi iş yapmış."

Yorumlar

Popüler Yayınlar