Emin Çölaşan

Emin Çölaşan'ın bugünkü hürriyetteki yazısı, koyu kısımlar bana ait:

Türban gerçekleri ve oy avcılığı


ÖNCE bir konuda ayrımı iyi yapalım. Başörtüsü ile türbanı ayırmayı bilelim.

Başörtüsü, yemeni, boyundan bağlanan eşarp, Anadolu kadınının geleneksel örtüsüdür. Orada saç tellerini saklamak gibi bir hadise yoktur. Türban ise farklı bir olaydır.
Bir üniformaya dönüşmüştür.

BENİM İSTEDİĞİM BAŞÖRTÜSÜ BU ŞEKİLDEDİR, HER KİM SAÇINI GÖSTERMEYECEK ŞEKİLDE BAŞINI KAPATIYORSA KENDİ KARAR VERME İRADESİ YOKTUR, GERÇEKLERDEN BİHABERDİR VE SİYASİ PARTİLERİN VE DİNCİLERİN SÖMÜRÜ ARACI OLMAKTADIR.


Tamamlayıcı unsurları vardır. Saç telleri asla görünmeyecek. Gerekirse alnına bir de bant koyacaksın. Örtü omuzlardan aşağıya, göğüs ve sırta kadar inecek. Altına uzun, topuklara kadar etek veya pardösü giyilecek. Ayrıca saçın arka bölümüne topuz gibi bir şey takacaksın ve türbanın arka tarafı kalkık duracak.

OLAYI ÖYLE GÜZEL DRAMATİZE ETTİM Kİ, BAŞÖRTÜSÜNE KARŞI OLANLAR TEKRAR HAKİKATEN YA NE KADAR KÖTÜ BİRŞEYMİŞ BU DİYECEKLER,KUTUPLAŞMA ARTACAK.

Bizim iktidar partisi, türbana ısrarla başörtüsü diyor! Bu ayrımı bizden daha iyi bildikleri halde böyle diyorlar ki, Anadolu kadınını ve onlara türban taktıran erkekleri kendi yanlarına çeksinler... Ve sanki herkesin başının açılmasını isteyenler varmış gibi bir hava oluştursunlar!

ANNEANNELERİMİZ VE EV HANIMLARI NE GÜZEL BAŞÖRTÜSÜ TAKIYORLAR,BİZİM EVİN TEMZİLİKÇİSİ DE BAŞÖRTÜLÜ MESELA, BENİM KARŞI ÇIKTIĞIMIN SADECE TOPLUMUN İÇİNDE GÖZLE GÖRÜLEBİLİR YERLERDE VE "GERÇEK ANLAMDA ÜRETKEN KİŞİLERİN" BAŞINI ÖRTMESİ OLDUĞUNU BİR TÜRLÜ ANLATAMADIM. AKLIM BİR TÜRLÜ ALMIYOR NEDEN BU OKUMUŞ KİTLE BİLE KAFASINI KAPATIYOR,BİR DE BU YAZ SICAĞINDA...

Ey türbanlı hanımlar, bu iktidar tarafından beş yıl boyunca siyasi amaçla kullanıldınız. Türbanı sömürdüler. Onun bir üniforma olarak kullanılmasına yol verdiler. Sizler de iyi niyetle, bunların türban sorununu örneğin üniversitelerde çözmesini beklediniz!

ŞİMDİ OBJEKTİF BİR DURUM TESPİTİ YAPIYORUM,BURASI TAMAMEN GERÇEK, GERÇEKTEN...

Oysa gerçeği saptırarak "başörtüsü" dedikleri türbanı oy avcılığı için kullandılar. İktidar sahipleri eşlerinin, kız çocuklarının ve yakınlarının üniformaya bürünmesini her fırsatta kullandılar ve oy sömürüsü aracı olarak gördüler.

ŞU GERÇEK NE KADAR DEĞİŞKEN BİR ŞEY BENİM GERÇEĞİMLE ÇATIŞIYOR BUNLAR!!

* * *

Şimdi gelelim olayımızın özüne! Bunlar beş yıldan beri iktidar. Önümüzde sürekli ısıtılan konu belli.

Türbanın kamuda, eğitimde, özellikle yüksek öğrenimde, yani üniversitelerde serbest bırakılması.

Bunların elinde her güç vardı. Gerektiğinde Anayasa değiştirdiler. Gerektiğinde beş dakikada yasalar çıkardılar, yandaşlarını ihya ettiler. Yandaş ve partili hırsızlarını yeni yasalarla koruma altına aldılar.

Şimdi size soruyorum:

Peki türban konusunda ne yaptılar? Hiçbir şey! Yapamazlar mıydı? Yaparlardı, çünkü Meclis’teki büyük sayısal çoğunluk ellerindeydi. Hükümet ellerindeydi.

O halde niçin yapmadılar? Bu soruna niçin çözüm bulmadılar?

Yanıtı gayet basit!..

Çünkü türban, bunların elinde bir sömürü aracıydı. Hatta en büyük sömürü konusuydu. Buna çözüm bulsalardı, o silah ellerinden gitmiş olurdu. O yüzden sizi kullandılar ve siyaset oyununu sizin üzerinizden oynadılar... Ve oynamayı aynen sürdürüyorlar!..

Kendilerini "dindar" ilan ettiler, bu sömürü çarkına karşı çıkanları ise "dinsiz" olarak tanıtmaya yeltendiler.

Dikkat ediniz, beş yıl boyunca bu konuyu "başörtüsü" adı altında işlediler ki, daha geniş kitleleri yanlarına çekebilsinler! Konuştular, rol yaptılar, ağlaştılar, eleştirdiler, Başbakan ve Dışişleri Bakanı dahil eşlerinin ve kız çocuklarının türbanını hep gündemde tuttular.

Ama bütün güç ve yetki ellerinde olduğu halde özellikle, bilerek ve isteyerek çözüm bulmadılar.

ŞİMDİ GELELİM OLAYIMIZIN ÖZÜNE, BUNLAR GERÇEKTEN ELLERİNDE HER TÜRLÜ MECLİS ÇOĞUNLUĞU OLMASINA RAĞMEN TÜRBAN OLAYINI ÇÖZMEDİLER, BİZDEN KORKULARINDAN BU KONUDA BİRKAÇ KÜÇÜK GİRİŞİMDEN BAŞKASINI DA YAPMADILAR. TÜRBAN SORUNUNDA SÖZLERİNİ YERİNE GETİRMEDİLER. FAKAT İNANIN Kİ BÖYLE BİR GİRİŞİMDE BULUNSALARDI BEN BUNLARA DİNCİLER ŞERİATI GETİRECEK DEMEYECEKTİM, DESTEKLEYECEKTİM HATTA!!! AMA ONLAR N'APTI? BİLEREK SÖZLERİNİ YERİNE GETİRMEDİ!!

* * *

Önümüzde seçim var. Yeniden iktidar olurlarsa, bu konuda acaba ne yapacaklar?

Hiçbir şey!

Pazar günü AKP’nin seçim bildirgesi açıklandı. Türban, başörtüsü, -adına ne derseniz deyin- konusunda değil cümle, bir adet bile sözcük yok. Hiç değinmemişler!

Bunun anlamı şudur:

"İktidar olursak türban yasağı aynen devam edecek."

Bu konuyu amansızca kullanan, oy kepçelemeye alet eden bir parti, seçim bildirgesine birkaç cümle koyamaz mıydı?

"İktidar olursak bu sorunu şöyle çözeceğiz, şunları yapacağız" diyemez miydi?

Elbette diyebilirdi ama çözmek işlerine gelmiyor... Ve gelmeyecek!

Siz türbanlı hanımları ve onlara örtünmeleri için baskı yapan erkekleri oyalamak, çözüm bulmaktan ve oy avcılığı yapmaktan çok daha kolay!

AKP’nin sizin sırtınızdan yıllardır oynadığı ve bundan sonra da oynayacağı türbanlı siyaset oyununu lütfen iyi görün. Kendi kişisel ve siyasal çıkarları için sizi sömürenleri tanıyın.

İstediğiniz gibi örtünün ama bu çirkin, ucuz, fakat en kolay sömürü çarkına, oylarınızla daha fazla geçit vermeyin.

ÖNÜMÜZDE SEÇİM VAR TÜRBANLILAR LÜTFEN GAZA GELİP DE BU A-KE-PE'YE OY VERMEYİN, SORUNUNUZ NASIL OLSA ÇÖZÜLMEYECEK AMA BARİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMAYIN,BEN SİZE YAKINDA TÜRBANIN NE OLDUĞU NE ŞEKİLDE TAKILMASI GEREKTİĞİ HAKKINDA FETVAMI VERECEĞİM!!KİME OY VERECEĞİNİZİ DE SÖYLEYECEĞİM MERAK ETMEYİN

----------------------------------
Türban konusunda gerçekten hassasım, kendime tam anlamıyla Müslüman diyebilecek cesaretim ve haddim olmasa da bu tür yazıları gördükçe içinde 10 tane doğru olsa bile (gerçi bunda o kadar yok)tek yanlış tüm doğruları götürüyor. Emin Bey türban takmasın çevresi de takmasın çok umrumda değil, ben de takmıyorum zaten fakat takanlara da karışmasınlar.
Son olarak,Tayyip Erdoğan'ın CNN Türk'te katıldığı programdan:
Ertuğrul ÖZKÖK: Sayın Başbakan hem meclis başkanının, hem başbakanın hem de cumhurbaşkanı eşlerinin başının kapalı olması sizce de sorun yaratmaz mı?
Tayyip ERDOĞAN: Olur mu öyle şey, üçü açık olunca oluyor da, üçü kapalı olunca neden olmuyor. Oldu olacak tüm türbanlıları vatandaşlıktan çıkaralım...

Dediğim gibi tek yanlış tüm doğruları götürüyor, ve bunlar adamı zorla AKP'li yapar!!

Yorumlar

Popüler Yayınlar