Jembey fazla rahatt

Türk telekom kampanya yapmış. kampanya süresi 7 nisan 2009'da doluyor. ama hem bilboardlarda hem de google reklamı olan çıkan reklamlarda "yıl sonuna kadar sms bedava" ibaresi var. Yıl sonu ile kastettikleri yüzde 99.999 31 aralık 2008 fakat bilboardlardaki ve sitedeki 2009 ifadesiyle çelişiyor. Telekomun sitesindekli kampanyanın açıklandığı sayfada sms hediyesinden bahsedilmiyor bile. sonradan eklemişler bu hediyeyi galiba!1 ocak 2009'da gidip reklamı gösterip 31 Aralık 2009'a kadar sms bedava mı desem muhtemelen bana güzel bir "Nah" çekerler. Bu birinci tespit (Fatih çekirgenin 1. yazı 2. yazı demesi gibi oldu:))
Bir diğer tespit görseli yukardaki gibi olan google reklamına tıklanınca kampanyanın esamesinin okunmadığı telefon tarifelerinin olduğu sayfaya link vermeleri. Google'a boşu boşuna para vermek bu olsa gerek. En azından linki tt sitesine vermişler turkcell sitesine de verebilirlerdi bu umursamazlıkla:)
Bir diğeri de kampanya sitesindeki telekom açıklaması. Kampanyayı yapış sebebini şyle açıklıyor telekom:

Türk Telekom müşterilerine verdiği değeri göstermek amacıyla, kablosuz ev telefonlarını, piyasa değerinin oldukça altına, hem de “24 ay” taksitle sunuyor.

Bu kampanya ile Türk Telekom, 24 ay boyunca Türk Telekom abonesi olmayı taahhüt eden tüm TT müşterilerini kablosuz ev telefonu sahibi yapmayı hedefliyor.
Müşteriye verilen hangi değer yahu, kimi kandırıyorsun sen? Tamam afilli kelimeler güzel ama komik de olmamak gerek değil mi? Mevcut müşteriden 30 ytl yeni müşteriden 15 ytl alan, sadece internet hattı kullananlardan mecburi telefon sabit ücreti alan bir yerden bahsediyoruz. 24 ay boyunca taahhüt ne demek? 2009 başında sabit telefon hatlarının da rekabete açılacağını bilmiyor olabilir müşteri belki ama ben burdan tekrar hatırlatayım. Telekom belki sitesindeki ibareyi rekabet başlamadan sizi bir şekilde bağlamak istiyoruz diye değiştirmez ama yine de müşteriye değer verdiği için ibaresini de kaldırır. Kim bilir!
Sonuç itibariyle Gora wallpaperlarını aveadan indiren amma ve lakin evde ev telefonu işte iş telefonu kullanan JemBey'in fazla rahat olduğuna karar verdim ben. Bilmem siz ne dersiniz?

Yorumlar

Popüler Yayınlar