Yassak kardeşim!

Blogger kapandı, reader boş kaldı.
Bu siteye erişim... yazısının altına ingilizcesinin de yazılması da oldukça ironik: "Access to this web site has been suspended in accordance with decision no: 2008/2761 of T.R. Diyarbakır 1st Criminal Court of Peace." yerine "Hey guys! We censored blogger, God bless our legal system and holy lawmakers" deseler daha iyi olurmuş. Türkiye'de yaşayıp türkçe bilmeyenleri bilgilendirmek amacıyla yazmışlardır bu bilgi notunu muhtemeln. Çok ince bir davranış!
Bu kapanmanın olduğu gün Nokia'nın yeni N96 reklamında "bloğunda kendini ifade et" gibi bir ifadeyi görmek de ilginç oldu. Blog kelimesini ilk defa bir reklamda duydum. Bu blogcuların kritik kütleye ulaştığının ya da kısa sürede ulaşacağının bir göstergesiydi belki de ama Nokia'nın tüm reklam yatırımı boşa gitti:) ya da en azından reklamın o kısmını "bloğunda kendini ifade et edebilirsen" diye değiştirmeliler tekrar stüdyoya girip ses kaydı vs yaparak!
Yazmayacağız,okumayacağız artık. Boks müsabakalarında ringde dolaşıp kaçıncı round olduğunu gösteren kızlar gibi birileri karşımıza geçecek ve ellerinde çeşitli dövizler/yazılar -her neyse artık- gösterecek bize. Dövizde Alkış yazdığında alkışlayacak, Gül yazdığında gülecek, Ağla yazdığında ağlayacağız!
Falan Filan...

http://groups.google.com/group/sansuresansurhareketi
sansuresansur.org

Yorumlar

Popüler Yayınlar