Hep Birlikte Farklılaşalım!!!

Pazarlama Blogları Karnavalı'nda bu haftaki ev sahibimiz Zeynep Özata bizi gayet güzel ağırladı. Karnaval yazılarından "Farklılaş Bakkal Amca" yazısında Münteha Mangan Rizeli bakkalın (Laz Bakkal mı demeli acaba:) süpermarketle olan rekabette farklılaşarak nasıl ayakta kaldığını anlatmış ve diğer bakkal amcalara da farklılaşma öğüdü vermiş. Sonuç itibariyle güzel bir yazı olmuş.

Bugün de Hürriyet'te Gila Benmayor Yunanistan zeytinyağını 15 milyon Euro’ya, biz 500 bin dolara tanıtıyoruz başlıklı bir yazı yazmış. Yazıda Ayvalıkta yapılan "Zeytinyağının Tanıtımı ve Pazarlanması" panelden notları iletmiş Gila Benmayor. Dünyada zeytinyağı ilk kez Anadolu'da üretilmesine rağmen bunu kimsenin bilmemesi, Türkiye'nin rekoltesinin artmasına rağmen bunun pazarlanmaması durumunda bir işe yaramayacağı ve Türkiye'nin farklılaşması gerektiği konularından bahsetmiş. Yunanistan'ın tanıtım bütçesi, ve Türkiye'nin yapmadıkları da yine yazıda yer alıyor.


İki yazıya bakınca şu ilginç durum ortaya çıktı:

"Münteha Mangan küçücük bakkal amcaya farklılaş demiş ama koca koca zeytin ihracatçıları farklılaşmayı beceremezken bakkal amcalardan bunu istemek ilginç oluyor. Ya da bir başka açıdan bazı bakkal amcalar bile farklılaşmayı becerirken koca koca zeytinciler farklılaşmayı beceremiyor"

Yorumlar

Popüler Yayınlar