DVD Formatında TV Programı

Bazen TV'de bir program oluyor ya haberimiz olmadığından ya da müsait olmadığımız için seyredemiyoruz ya da bir program seyrediyoruz ve tekrar tekrar seyretmek istiyoruz. Sonra bir şekilde izlemek istediğimiz zaman da youtube senin google benim o programı arıyoruz.

Çok sıkı bir şekilde youtube vs telif kontrolü yapılan Kurtlar Vadisi gibi diziler hariç çoğu zaman aradığımızı buluyoruz. Çünkü birisi zaten hayrına o programın bir kısmını yüklemiş oluyor. Ama bu durumda da düzgün görüntü kalitesini ya da izlemek izlemek istediğimi kısmı tam olarak elde edene kadar araştırmak zorunda kalıyoruz.

Biraz önce pikniktube sitesine baktım. Bu sitede Beyaz Show isimli kullanıcı (yani Beyaz:)) Beyaz Show'un çarpıcı yerlerini yüklemiş ama örneğin Zaga ile ilgili videolar hep kullanıcıların kayıtlarını yüklemesiyle oluşturulmuş.

TV kanalları programları bittikten sonra DVD'lerdeki gibi bölüm bölüm olarak internet sitelerine ya da youtube'e yükleseler ve izleyici sadece tarih ve program ismi yazarak arayınca istediği programa ulaşsa, dilediği zaman aralğını indirse ve hem kaliteli görüntü seyredip hem de zamandan da tasarruf etse izleyici yani bu durumda müşteri için güzel bir fayda sağlamış olmaz mı? Hem böylece farklı bir reklam mecrası da oluşturmuş olurlar belki de... DVD'lerdeki gibi konu başlığı ile bütün programları parçalara ayırmak zahmetli görünebileceği için sadece örneğin 6 dakikalık parçalar halinde de yüklenebilir. programın tamamını indirmeyi beklemekten daha etkili olacaktır.

Telif ile ilgili sıkıntısı olan yapımcılar ise bu virallerin rating ve artı reklam süresi/geliri olarak geri döneceğini hatırlamalarında fayda olacaktır

Yorumlar

Popüler Yayınlar