22 Temmuz 2007-Seçim'e Dair

akp yüzde 47 aldı diye milletin yüzde 60'ı aptaldır diye bağıranları anlamıyorum, ben Aziz Nesin %50'si aptaldır dedi diye biliyorsum, seçim sonucunun şokuyla 10 puan zam yapılmış galiba, CHP'nin alamadığı potansiyel oyları buraya yansıtalım diyerek. Ne olursa olsun çok yanlış bir tavır bloglarında,gazete köşelerinde vs ne aptal bir milletmişiz demek, işin ilginç tarafı CHP'nin hezimetinin sebeplerinden birisinin de aptal,kara kıçlı,karnını kaşıyan, cahil, vb sıfatların sıklıkla kullanılması olduğunun farkında değiller bence bunjları yazanlar. Bu gidişle Bir dahaki seçime daha çok oy alırsa AKP kimse şaşırmasın.

Ayrıca,

Erdoğan'ın ılımlı mesajlar vermesini olumlu karşılıyorum,inşallah fazla kavga dövüş olmadan adam gibi işler yapılır.

Baykal'ın hiçbir açıklama yapmamasını seçmene, partilisine ve halka yapılmış bir saygısızlık olarak görüyorum. Seçim kaybetmiş olabilirsin ama çıkıp iki kelam etme nezaketini göstermelisin bence.

Bahçeli de keşke yazılı değil de sözlü açıklama yapsaydı...

Ağar gitti,gitmese ne yapacaktı. Tekrar Mesut Yılmaz mı çıkacak karşımıza merkez sağın lideriyim diye?!?! Umarım olmaz, başka bir lider başka bir parti belki ama ne anap ne dp ne yılmaz bana göre pek umut vadetmiyor..

Yar saçların lüle lüle, Cem Uzan sana güle güle...

DTP'liler meclise girdi, belki de iyi olmuştur oy verenlerin bu kişilerin gerçekten işe yarayıp yaramadığını görmeleri açısından, organizasyonlarını takdir ettim nasıl başardılarsa her seçmeni ayrı ayrı ziyaret etmişler galiba. Tek isteğim İstanbul'dan milletvekili olan ve pkk yardakçısı olduğu iddia edilen(!) kadının geçen seçimde jet fadıla yapılana benzer bir süreçle meclise sokulmaması, en azından başlangıçta olsun onlara mecliste cirit atıp kusmalarının o kadar kolay olmadığı gösterilmeli.

Cumhuriyet gazetesinde bir yazar "DTP ve İslamcı AKP" şeklinde bir kalıp kullanmış köşesinde. Tamam AKP islamcı diyelim, peki bu ne çifte standart, DTP'nin ne olduğunu kimse tartışmıyor o niye örneğin "etnik ayrılıkçı DTP" değil de sadece DTP???

Son olarak her ne olursa olsun %80 oyu 3 partinin paylaşması bence demokrasi adına ileride kötü sonuçlar doğurabilir, Hükümet tek partili olsa bile mecliste en az artı bir sol parti grubu ve en az artı iki sağ parti grubu olması gerekir. Bu kutuplaşmayla nereye kadar gidebiliriz bilmiyorum.

Son son olarak her ne olursa olsun seçim inşallah ülke için hayırlı olur...

Yorumlar

Popüler Yayınlar