Blog Yazma Rehberi-Gönderi Uzunluğu

Blogların tarifinde genelde kısa ve sık yayımlanan gönderilerden bahsedilir, ama bazı blogcular yine de uzun yazarlar. Bu iyidir vey kötüdür diyemem, bu yazarın tarzıyla alakalıdır.

Ama yine de akşam aklıma "Blog Yazma Rehberi "nde listelenebilecek, daha önce muhtemelen bir yerlerde söylenmiş şöyle bir şey geldi:
  • Özellikle çok sayıda bloğu takip eden kişiler için, haber kaynaklarının da sayısı arttığı için işe yaramaz bilgiyle uğraşmak başlı başına bir sorundur. Uzun blog yazılarında, yazıya bir şekilde tesadüf eden kişi sizi tanımadığı için o yazıdaki bilginin işe yaramama riskini üstlenmez. Yazılarınızı kısa tutun fakat her şeye rağmen "Yok ben uzun yazarım" diyorsanız biraz sabredip belirli bir okunma ve yorum alma oranına ulaşıncaya kadar kısa yazmak için kendinizi zorlayın. Zorlamazsanız ve ısrarla uzun yazarsanız yazılarınız sadece kendinizin okuduğu iletilere dönüşebilir. Okur kitlesi sizi tanıdıktan ve yazılarınızı sevdikten sonra daha uzun yazsanız da fikirlerinize kıymet verdikleri için o yazıyı okumak isteyeceklerdir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar