Fikir Hırsızlığı

Bugünlerde emek hırsızlığı ile ilgili bir yazı yazmayı düşünüyordum, bir kaç gün içinde inşallah bu blog da yer alacak bu yazım. Bu sırada Selim Tuncer'in Dialog isimli blogunda Ziraat bankası reklamlarıyla ilgili bir yazı çıktı. Selim Tuncer'in yazdığı olay anladığım kadarıyla şu şekilde:

Ziraat Bankası bundan iki yıl önce Mass ajansa bir iş yaptırır, bundan iki yıl sonra Mass ajansın o sırada yaptığı ve Ziraat Bankası yönetimine sunduğu çalışmalar bugünlerde Art Grup imzasıyla adeta iki yıl önceki çalışmalar hiçe sayılırcasına ve teşekkür etmeksizin medyada yer alıyor. Üstelik Art Grup ile Mass ekibi arasında görünen bir bağ da yok gibi. Konuyla ilgili Mediathink yazısı burada.

Selim Bey bu konuyla ilgili isteğini "Bunaldım. Kendi adıma, bu ekibin itibarının iadesi dışında hiçbir talebim yok. Zaten, anılarımı bile tatsızlaştıran bu durumun, kimsenin ödemeye gücünün yeteceği başka bir bedeli de yok." diyerek belirtmiş.

Ben de Selim Bey'in sıkı bir takipçisi olarak bu olayı bloğuma taşıdım, umarım daha çok blogger bunu alanına taşır ve kısa süre içinde ak koyun kara koyun ortaya çıkar. İnsanlar da fikir çalmanın o kadar umursamazcasına yapılamayacağını, bunun kimseye bir faydasının dokunmayacağını anlaması sağlanır. Bir yandan da blogların gücü ortaya çıkar. Ne diyelim, Hayırlısı...

Yorumlar

Popüler Yayınlar