İkbal kim,Gürpınar mı? tamam o zaman:)

İkbal Gürpınar'ı duymuşsunuzdur. Sabahları kadın programları, fakirlere destek programları falan yapıyor. Bundan 7 ay kadar önce Ankara Balgat'ta "İkbal'in Mutfağı" diye bir restoran açmıştı. O zamanlar resimlerinin de yer aldığı bilbordlar Ankara'da yerini almıştı.

Bugün gelirken farkettim restoranın adını "İkbal Gürpınar'ın Mutfağı"diye değiştirmiş. Doğal olarak İkbal Gürpınar'ın takipçisi değilim ama Seda Sayan kadar olmasa da kadınlar arasında bir popülerliği var ve o da bu popülerliği kısmen de olsa yatırıma çevirmek istemiş. Belliki bir süre sonra ikbalin mutfağı yazısı kimsenin dikkatini çekmemiş ve bu değişikliğe gitmemiş.

Gerçekten de İkbal'in Mutfağı tabelasına "Eeee?" derken İkbal Gürpınar'ın Mutfağı deyince eğer kadını beğenen/takip eden birisi bir kereliğine de olsa restoranı denemeyi düşünebilir. Bakalım bu yerinde taktik değişikliği sonrası İkbal Gürpınar'ın mutfağı büyüyecek mi yoksa bizde her ünlü/cebine para geçen restoran açtığı gibi bu girişim de bir anı olarak tarihteki yerini mi alacak?

Yorumlar

La Madame Chapeau dedi ki…
Doğrusu bu hanım benim için hep "İkbal"di. Hiçbir zaman "İkbal Gürpınar" olmadı :))) Yakın zamanda evlendi diye de anımsıyorum. Mesela bu babasının soyadı mı yoksa eşinin soyadı mı onu dahi bilmiyorum :))

İkbal'in Mutfağı bu açıdan daha anlamlıydı benim için...

Ama tabii benim gibilerin oranı nedir? İnceleme ister...

Bu arada :)

Mim görevim tamadır :)

Hatta sobeledim bile birilerini :) Başkaları ebe artık... Ben değillll :))

http://karafakiden.blogspot.com/2007/11/beni-anlatan.html
h k dedi ki…
çoğu kişi sizin gibi ikbal olarak değil de ikbal gürpınar diye tanıyormuş heralde değiştirdiğine göre:)benim düşündüğüm gibi olmasa da soyadını koyması daha çok kişinin denemesini sağlayacaktır, o açıdan da yerinde bir karar gibi duruyor...
Asortik Krep dedi ki…
İkbal dendiğinde önce Afyon İkbal sonra İkbal Gürpınar geliyor insanların aklına çoğunlukla..Bence İkbal'in mutfağı Afyon markasını çağrıştırıyor diye değiştirmiş olabilir :)
Ya da yemek yeri açmak için kötü bir zaman ve biraz boş geçtiyse taktik değiştiriyor da olabilirler.
Adsız dedi ki…
selam
ikbalin mutfağı ismini değiştirmemizin sebebi afyon ikballe karıştırılmamız ve firmanın bundan duyduğu rahatsızlıktır.

saygılarımla
recep aşkın
ikbal gürpınarın mutfağı
h k dedi ki…
Recep Bey,
Bilgilendirme için teşekkürler, yanlış yorumlamışım kusura bakmazsınız umarım:)
Adsız dedi ki…
iste birini tanimadan, yapilan isi arastirmadan yorum yapmak, camur atmak ne kadar da kolaymis gormus oldunuz. Bir yuksek lisans ogrencisi olarak o degerli fikirlerinizi belirtmek icin daha muhim konular bulamadiniz mi acaba cok merak ettim?
ViLdaNoZen dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
h k dedi ki…
durum şöyle ki yanda da yazdığım üzere
"Yazılanların iddiası benim naçiz fikrim olmaları kadardır,

Yazdıklarım yanlış da olabilir,

Ama yorum yapmazsanız bilemem"

İkbal Gürpınar'a çamur attığımı düşünmüyorum, bir gözlemimi yorumladım ve yanlış yorumlamışım. bu yazıyı yazmak için İkbal Gürpınar'ı tanımam gerektiğini de düşünmüyorum. Araştırma kısmına gelince haklılık payınız var ama şu anda bu isim değişiminin sebebini konunun tarafları ve bu blogda görenler dışında bilenin olduğunu sanmıyorum. Hatta Recep Bey'in yorumundan önce Asortik krep aslında olayı doğru yorumlamış. Zira böyle bir amacım olsaydı diğer yorumlara müsade etmezdim.

Aslına bakarsanız bu yazı vesilesiyle işin aslını öğrenmek de mutluluk verici, yoksa kafamdaki yanlış yorumla kalacaktım.

Bir yüksek lisans öğrencisi olarak görüşlerimi belirttiğim konular ise benim tasarrufumdadır (ve aslında bloğun genelinde üksek lisans programımla ilgili görüşlerimi paylaşmaktayım- bu olay da nihayetinde pazarlamayla alakalı gördüğüm bir konudur), zira burası bir blogdur.
Adsız dedi ki…
ikbalablacım seni cok seviyoruz yemekleriniz cok harika ama ellerinize eldiven gecirseniz daha iiiii olacanı düşünüoruz

Popüler Yayınlar