Pazarlama Blogları Karnavalı Başladııııııııııı!!!!


Ve 19 Kasım geldi, Pazarlama Blogları Karnavalı başladı !!(havai fişekler:). İlk karnaval yapıldığı sıralarda bloğu olmayan ve blog nedir bilmeyen birisi olarak ikinci karnavalın açılışını yapmak gerçekten heyecan verici (alkışlar:). İnşallah iyi bir şekilde ağırlarım sizleri (sessizlik). Bakalım pazarlama bloglarında neler neler olmuş geçtiğimiz günlerde (gözler ekranda). Fon Müziği

KARNAVAL BAŞLASIN (Alkış:):

  • Selim Bey'in analizinden sonra Fikir Atölyesi'nde Paul Potts'un gerçekten şaşırtıcı hikayesini anlatan Tunç Kılınç'a kulak verelim "Durulmayın. Tüm gönül meseleleri gibi, onu bulduğunuz zaman anlayacaksınız. Ve her büyük ilişki gibi, seneler geçtikçe daha da güzelleşecek. Yani bulana kadar devam edin. Yılmayın." diyor Tunç Bey. Herkes Paul Potts gibi olur mu bilmem ama pes edenlerin olmayacağı kesin!
  • Son zamanlarda her yerde Facebook konuşuluyor ve bir süre daha gündemimizden düşmeyecek gibi,Murat Tanören de bencewom'da Facebook'un iş amaçlı kullanımını gündeme getirmiş. Karşı çıkanlar olmuş gerçi ama ben de neden olmasın diyorum, siz ne dersiniz?
  • Düğünsüz karnaval olmaz! Pazarlama Cadısı Burcu Tüzün'ün "Hani 2 meşhur berber vardır ya. Biri diğerine "bre berber gel beraber bir berber dükkanı açalım." der. Sonunda açarlar mı bilinmez ama markalar son zamanlarda berberlerden esinlenerek iş birliğinde hızlanmaya başladılar. Bir marka bir diğer markaya "gel beraber bir şeyler yapalım" diyor. Markalar evleniyor!" diye başladığı Markalar da Aşık olup Evlenebilirler mi? yazısına bir bakalım, kimler evleniyormuş, gelin damat tanıdık mıymış? Bu arada Burcu'ya boynundaki rahatsızlık için geçmiş olsun dileyelim. Burcu dikkat et, karnaval coşkusuyla boynunu unutma:)
  • Ve bu yıl ki karnavalı başlatan Cengiz Çatalkaya'nın pazarlama bloğuna uğrayalım, önce karnaval için organizasyon komitesine teşekkür edelim sonra da Gelişen Teknoloji ve Yeni iş fırsatları yazısına bir bakalım, gerçekten insanlar ne ilginç fikirlerle iş kuruyorlar görüp bir kez daha şaşıralım.
  • Şimdi de uzun süredir bloğunda görünmeyen ve marketallica'yı geçenlerde tekrar aktif hale getirerek readerları harektelendiren Özgür Alaz'a bir bakalım. Özgür bu kez de AnlamKatmak için kolları sıvamış, Pazarlama ile Dünyayı iyileştirecek bir grup oluşturara anlamlı bir işe girişmiş. AnlamKat-acak projeleri merakla bekliyoruz!!
  • Adnan Hoca'nın Wordpress davası ve Türkiye'nin sansüre ne kadar karşı olduğunu (!) gösteren olay sonunda bloğunu Blogger'a taşıyan Zeynep Özata da içerik arttı mertlik bozuldu diyerek etkileşimli pazarlamayı anlatmış.
  • "Ben en iyi, hayal kurarım" diye süper bir sloganı olan Emine Can ise yeni başlattığı Traumbildesign'da Turkcell'in reklamını hızlı bir şekilde:) analiz etmiş. Traumbildesign'ın gelişip büyümesini karnavalla birlikte izleyeceğiz anlaşılan:)
  • Karnaval'ın tek çok yazarlı bloğu Briefistan'da ise Cansu, Marka Olmak ya da Olmamak diyerek Eda Suner'den pazarlamacıların öğrenmesi gereken önemli bir noktaya dikkat çekmiş, yorumlarda da tartışma devam etmiş. Devam etmesini dilediğim bir tartışma bu acaba daha farklı ne görüşler gelebilir diye merak ediyorum doğrusu.
  • Dare to be Different? diyen Eren ise Dünya'ya açılan Şemsiye yazısında Celal Birsen'in Boyner'deki mağaza içi uygulamasını değerlendirmiş. Celal Birsen bir çok farklı blogda yazılmayı bekleyen bir cevher bence, hatta ben de yazayım bir ara)
  • Alemşah Öztürk'e uğradığımızda ise her zamanki gibi çeşitli güzel çalışmaları bizden önce farkederek Antifit'te tavsiye ettiğini görüyoruz.
  • Onur Yüksel Not Defteri'nin gizli köşelerindeki yazıları gün ışığına çıkarmaya devam ediyor:) Şimdilik ikinci yazı not defterinden ama daha fazla kısa ve anlamlı mesaj bekliyoruz:)
  • Karnaval vesilesiyle farkettiğim manhem ise yeni yüzüyle aramıza döndüğünün haberini vermiş, bu durumda bize yeni yazıları beklemek düşüyor:)
  • Gökçen Karan'ın Vlogunda ise Digitürk reklamı uyarlaması için 1.5 dakikanızı ayırmanızı tavsiye ediyorum.
  • Son zamanlarda pazarlama ile ilgili yazısı olmayan Özgü Güder'in Nano Marketing üzerine yazıları ise konuya ilgi duyanlar için güzel bir seri oluşturabilir.
Umarım iyi ağırlayabilmişimdir, hatam varsa affola!
Perde Kapanır:)

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Daha ne olsun Hüseyin... Kalemine sağlık.
Adsız dedi ki…
Hayırlı olsun Hüseyin, harika bir başlangıç.Haftaya bana da beklerim :)
Eren Kumcuoğlu dedi ki…
Hadi bakalım, açılış senden, kapanış benden olacak =)
Burcu Tüzün dedi ki…
ben hala açılışta brezilyalıları bekliyorum :) bi onlar eksik kalmış çünkü.
Unknown dedi ki…
eline sağlık hüseyincim
Rüstəm Məmmədov dedi ki…
Chok ozur diliyorum, son gunlerimi nasil gechirdigimden kendimin de haberim olmadigi ichin cevap yazamadim. Gech oldu..
Istehsal=uretim!

Yanlish anlama soz konusu degil:)

Ellerine saglik
Adsız dedi ki…
Eline sağlık hüseyin güzel bir başlangıç olmuş.

Popüler Yayınlar