Bu ürünü yerleştirsek mi yerleştirmesek mi?



Bugün Aba'da lahmacunlarımı yerken Power Türk'te Kenan Doğulu çıktı. Yukarda gördüğünüz "Kime Ne" şarkısının klibi vardı,Youtube'e göre klip aslında baya eskiymiş ama ben yeni görmüşüm. Klibe Mutlu Akü sponsor olmuş, Klip boyunca Mutlu Akü adeta Kenan Doğulu'dan çok bağırıyor.
Sponsor olmaya ya da ürün yerleştirmeye karşı falan değilim. Hatta zekice yapılan ürün yerleştirmeler görümeyi de ayrıca severim. Fakat ve lakin gelin görün ki RTÜK ne yaptığını bilmez bir şekilde uyarmış olmalı ki kanalları, ya da kanallar her logo görünüşünden para kazanma derdine o kadar düşmüş ki TV'de her programda bir buzlanmış logoyla programın içine ediyorlar. (Bir yandan da böyle Power Türk gibi bir çelişki de var tabi) Ama bununla birlikte alttan geçen koskocaman ibodan van tu tri foro için 9999a mesaj at küçücük bu servis 100 kontör reklamlarıyla da programların içine ediliyor.

Burdan RTÜK'e seslenmek istiyorum: Ürün yerleştirmeye karışma sevgili rtük, karışıyorsan da adam gibi karış yahu nedir bu böyle. Ürün yerleştirmeye kadar karışılacak çok şey bulmalısın bu tvlerde!!


Not: Sanal reklam fotoğrafları burdan

Yorumlar

Popüler Yayınlar