Reklamlaaaarrrrrr

Vakti zamanında Azeri bir arkadaşım Azerbaycan'da programı yapan adamın hapse girmesiyle sonuçlandığını söylediği şöyle bir olay anlatmıştı,yanlış bir olaysa günahı onun boynuna:) ama ben baya eğlenmiştim dinlerken:

Azerbaycan'da olacak o kadar tarzı bir programdaki parodide televizyonu bozulan birisi tamirciyi çağırır. Tamirci gelir ve biraz kurcaladıktan sonra televizonu götürmesi gerektiğini söyler. Bunun üzerine ev sahibi "Biz tv gelene kadar ne yapacağız" deyince tamirci bir Haydar Aliyev portresini TV sehpasına koyarak "O zamana kadar AzTV (Azerbaycan Devlet Televizyonu) seyredin siz de" der. Tabi bunu kaldıramayan aliyev yönetimi parodiyi yapan adamı bir günlüğüne sembolik de olsa hapse atar.

Gelelim yazının esasına. Yukardaki fotoğrafı Ankara Metro'da çektim. Hangi akıllının işiyse pek bi teknolojik monitörlerin ekranını söküp içine a4 kağıtla o yazıyı yerleştirmiş. Bir çoğumuzun kullandığı "reklam arasında dizi seyrediyoruz olayı" yavaş yavaş yukardaki aliyev örneğine dönecek ve sonunda TVler ekranı açılıp içine sadece "Bu bir Reklamdır" yazılmış bir kutudan farksız hale gelecek gibi duruyor. Kısa vadede TVler kar elde etseler bile uzun vadede TV'yi çöpe çevirdikleri için kendi kazdıkları kuyuya düşeceklerdir umarım:) Ve yine umarım RTÜK'ün şu haberde belirtilen gibi uygulamaları artar da TV'ler şöyle bir rahat nefes alır...

Yorumlar

Popüler Yayınlar