İtinayla İzdiham Yaratılır!!!


MediaMarkt açılış şerefine indirim yapmış ve olanlar olmuş. Olanları Eren'in bloğundan okuyabilirsiniz. Benim yazım ise olayın farklı bir boyutu ile ilgili. Daha önceki Vatan Bilgisayar izdihamında da Eren'in bloğunda yorum olarak belirtmiştim. Kalabalık iyi bir şey, womm iyi bir şey ama ya bu kalabalığın yönetimi?
MediaMarkt bu olayla adını bilboard reklamlarında duyuramadığı kadar duyurdu ve "ucuz teknomarket" olduğunu bir çok kişiye öğretti. Olacakları nispeten tahmin de etmişlerdir ve olası hasarları göze almışlardır womm uğruna ama Hürriyet anasayfada belirtildiği gibi kepenklerin kırılması ve depolara girilmesini öngördüklerini sanmıyorum. Vatan'ın kampanyasında izdiham oldu, bu kampanya da izdiham artı yağma. Eren'in öngörüsü doğru çıkar ve ilerde farklı izdihamlarla karşılaşırsak,bu yönetim anlayışıyla bunlarda izdiham sırasında yaralanan insanların olmaması ya da mağazaya önemli hasar bırakmamaları için bir neden göremiyorum. Bu görüntü bana erzak dağıtımında birbirini ezen geri kalmış bölgeleri hatırlatıyor, nasıl erzak dağıtımındaki ezilmelerin sebebi sırf kalabalık değil aynı zamanda erzakların rastgele fırlatılmasıysa bunda da öyle. Fiyatları o kadar çok indirirseniz elbette bir kalabalık ve satış hacmi yakalarsınız ama orada yaşanacak olumsuz olaylar ileride sadece indirimlerde yanınıza aldığınız bir müşteri grubuna sebep olabilir,ki bu da hiç kârlı olmaz.
Kampanyanın en kolayı indirimdir,güzel de womm yaratır ama dikkatli olmak gerekir, MediaMarkt piyasaya yeni girdiği için böyle bir sansasyondan zarardan çok fayda sağlayacak olsa bile bu taktik (eğer taktikse) her zaman işlemez müşteri gelir belki izdiham yaratır, ucuz ürünü alır ve gider.. O kadar...

Yorumlar

bilog dedi ki…
aynı gün aynı marketler bölgesinde(hakkaten marketler bölgesi oldu oraları:) bulunan real'in içindeki teknosa da yüzde 20 mi ne indirim yapmış, mediamarkt'a giremeyen oraya akmış. orda çalışan bir arkadaş anlattı, yanlış anlamadıysam normalin 60-70 katı iş yapmışlar. rakibin artıklarıyla yapılan işe bakın:)

Popüler Yayınlar