Blogosferden Haberler:)

Bugün bloglarla ilgili güzel ve ilginç yazılar bulduğum bir gün oldu. Şöyle Buyrun:

Yeni Bir Mim Dalgası (İnşallah:))

İdris Cin'in bloğunda yazdığı yazıya yazdığım yorumla başlamasını umduğum mim dalgasını yine idris bey çok güzel açıklamış:

Ana tema şu;
blog sahibi bloğu ile ilgili merak ettiği 5 soruyu blog dünyasından seçtiği 5 blog yazarına yöneltiyor ve b
loğu ile kendisini aydınlatmasını rica ediyor ve etkileşim başlıyor. Mim dalgamızın daha önceki "Beni Kritize Et!" mim dalgasından farkı, blog sahibi kişinin cevap aradığı 5 sorunun sorgulanmasını sağlayabilmek.

Peki kimleri mimliyorum:
1-İdris Bey Zaten cevaplarını yazdılar:)
2-Naylon Reklam Ajansı'nın sahibi Bilal ,
3-Kısıtlanmaya Karşı İsyan Eden Göze,
4-Farklı olmaya cesaret edebilen Eren,
5-Şu anda
jolené hanımla tatile giden Eloy Bey:)

Mimlenenler sorularını burdan alıp take-home yorumlarını yapıp aynı yere yorum gönderirlerse sevinirim:) Mimlenmeyip bu yazıyı görenler de mimlenmiş gibi cevap yazabilir:)

Blogger hacklenmiş!!

İlk blog açacağımda blogspotu görmüş ve diğerlerinden (wp, typepad,blogcu vs) habersiz bir şekilde bloğumu açmıştım. daha sonra Blogger'ın google'a ait olduğunu öğrenip rahatlamıştım. Koskoca google,bundaki bloğu kimse hackleyemez demiştim. Ama hacklenebiliyormuş. Evet biraz önce okuduğum Ted Demoupulos'un yazısında Reg isimli arkadaşının Reg of Elemental Truths bloğunun hacklenmesiyle ilgili bir yazı var. Devamını burdan okuyabilirsiniz. Bu da gösteriyor ki Titanic gib Google batmaz diyemeyiz:) Allah hariç kimse Allah olamaz diye de özlü bir söz yazdım hemen:) Bu arada bloglarımı yedeklemek için bir şeyler araştırmam gerekiyor galiba:)

Blog Sayısı Zirve mi Yapacak?

Gartner isimli bir firmanın araştırmasına göre bloglar 2007'de zirve yapıp yüz milyona ulaşacakmış ve bundan sonra düşecekmiş. Buna sebep olarak ise bloglardan haberdar olabilecek herkesin zaten bloğu gördüğünü, denediğini, beğenmeyenlerin bıraktığını göstermişler. Fakat yazıda da belirtildiği gibi her yer Amerika değil ve blogların duyulacağı, insanların blog yazmaya başlayıp bırakacağı bir çok yer var. Yazıda Çin'den bahsedilmiş ama Türkiye'nin de halen bloğu keşfedecek ülkeler kategorisinde olduğunu en azından Türkiye'nin blog sayısı olarak zirve yapana kadar daha çok vakit geçeceğini düşünüyorum.

Vestel Blog Açar mı Acaba :)

Alper Akcan'ın bloğunda verdiği habere göre Vestel kurumsal yayını Vs. de "Şirketler Bloglandı" diye bir yazıya yer vermiş. Yazıda bloğun ne olduğundan, hangi şirketlerin neler için kullandığından bahsetmiş. Fortune 500 firmalarının %42sinin blog sahibi olması ise daha önce sahip olmadığım bir veri olarak en çok ilgimi çeken kısım oldu. Yazıda her ne kadar bahsedilmese de Vestel'in yayınında bu konuya yer vermesini Vestel'in bir kurumsal blog açması yönünde yorumlamak isterim. Malum Türkiye'nin Şirket Blogları bloğuma tanıtacak blog lazım:)

Yorumlar

Popüler Yayınlar