Sansüre Hayır

Kopyala Yapıştır yazıları sevmem ama Blog kazanında yayınlanan bu yazıyı bunu aynen kopyalayıp yapıştırmayı uygun gördüm. Wordpress sansürüne tepki için en fazla iki dakikanızı ayırmanız yeterli ben üç linkten de şikayetimi ilettim. Wordpress kullanmasam da hem sansüre hayır hem de takip ettiğim blogların durmuş olması üzüntü verici. Siz de tepkinizi gösterin..

WordPress.com sansürünün üzerinden 13 gün geçmesine rağmen WordPress.com bloglarının açılacağına dair henüz bir umut ışığı yok. WordPress.com yönetiminden sansürün kaldırılmasına ilişkin bir talep gelmediği için daha uzun bir süre WordPress.com blogları sessiz kalmaya devam edecek gibi görünüyor.

İster wordpress.com bloglarını kullanalım ister kullanmayalım blogları aracılığıyla kendini, düşüncelerini en iyi şekilde ifade edebilen bir kitle olan biz blogcuların iş bilmez kişiler tarafından uygulanan sansüre karşı yapabileceği hiçbir şey yok mu?

En azından bu konuda yetkili kişileri uyarmak ve yapılan hatanın düzeltilmesini sağlamak için sadece 2-3 dakikamızı ayırarak onlara bir e-posta mesajı gönderebilir, okurlarımızdan da bu metni ilgili kuruma göndermelerini isteyebiliriz.

Hasan, söz konusu dava hakkında ve site engelinin kaldırılması için ne yapılabileceğini öğrenmek için İstanbul Barosu Bilgi Edinme Birimi’ne başvurmuştu. Gelen cevapta konuyla ilgili olarak Telekomünikasyon Kurumu‘na başvurulabileceği aktarılmış.

Biz de Telekomünikasyon Kurumu’na durumu ve tepkimizi dile getirmek üzere başvurduk. Şimdi onlardan gelecek cevabı bekliyoruz. Diğer blog yazarı ve okuru arkadaşlarımızın desteklerini esirgemeyeceklerini düşünerek hazırladığımız e-posta metnini ve Telekomünikasyon Kurumu’nun iletişim adreslerini veriyoruz. Bu konuda ne kadar çok blog yazarı ilgi gösterir ve tepkilerini bu yolla dile getirirse, o kadar kısa sürede sonuç alacağımızı düşünüyoruz. Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

Telekomünikasyon Kurumuna gönderilebilecek metin:

    Sayın yetkili, Türkiye’den binlerce kullanıcısı olan WordPress.com sitesine erişim T.C. Fatih 2.Asliye Hukuk Mahkemesi 2007/195 Nolu Kararı gereğince engellenmiş bulunuyor. WordPress.com ücretsiz bir blog servisi ve isteyen herkes bu ücretsiz servisi kullanarak blog açabiliyor. Adı geçen blog servisinden ücretsiz olarak açılan blogların bir kısmı aleyhine davacı kişi (Adnan Oktar) mahkemeye başvurmuş ve mahkeme kararıyla tüm siteye erişim kapatılmıştır.

    Fakat WordPress.com isimli ücretsiz blog açma servisinden 1.400.000′e yakın kişi faydalanıyor. Teknik olarak, sadece davalı alt alan adlarının erişime kapatılması mümkünken tüm servisin kapatılmasını anlayabilmek imkansız.Yani Türk Telekom sadece bahsi geçen davalı alt siteleri kapatsaydı şimdiki gibi insanlar mağdur olmazdı. WordPress.com servisinden alınan tüm bloglara erişim engellendiği için şu an için binlerce blog yazarı mağdur ve blogların okurlarının iletişim özgürlüğü ellerinden alınmış durumda. Yurt içinde ve dışındaki yerli yabancı birçok sitede karar tepkiyle karşılanıyor ve insanlar mağduriyetlerini dile getiriyorlar.Türkiye’nin dünyadaki imajının daha fazla zedelenmemesi ve Türk internet kullanıcılarının daha fazla mağdur edilmemesi için durumun bir an önce düzeltilmesinin gerektiğine inanıyorum.

    Saygılarımla.

Bu e-posta metnini gönderebileceğiniz iletişim adresleri ise şu şekilde:
Telekomünikasyon Kurumu e-posta adresi: btm_tuketici_sikayet@tk.gov.tr

Telekomünikasyon Kurumu şikayet formu: www.tk.gov.tr/Tuketici/Sikayetler_ve_Oneriler/sikayet22.htm

Ayrıca bu metni yine Ulaştırma Bakanlığı’na şu adreste bulunan form aracılığıyla iletebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar