Mercan Abi Gönderdi

Biraz önce bu yazıdaki sloganlardan "Tell'em Charlie sent you" olanını merak ettim ve yazıdaki uyarıya aldırmadan google'a baktım:)




Yukarıdaki reklamlar Amerika'da 1970'lerde Starkist marka bir ton balığı için yapılmış. Konu Charlie adında kötü bir ton balığının starkist olmak istemesi ama starkistin sürekli "Sorry Charlie, Only the best Tuna get to the Starkist" diyorlar. Reklamlara bayıldım.

"Tell'em Charlie sent you" ise bana süpermarketlerde yapılan anında indirim kuponu uygulamalarını hatırlattı. Bu kuponlarda örneğin şampuan alacaksınız, Belndax reyonunda rafa iliştirilmiş indirim kuponları var ve o kuponla kasaya giderseniz anında 1 YTL indirim kazanıyorsunuz. Peki hangi tüketici o kuponu almaz,eğer zaten Blendax alacaksa o kuponu almaması aptallık olur.

Gelelim aklıma gelen fikre, bir süper market değil belki ama bir restoran böyle bir karakter yaratsa ve gittiğinde "Beni X gönderdi" derse müşteri %10 indirim kazansa bu uygulama herkesin ağzında dolaşmaz mı?

Cuk oturacak bir örnek ise Mercan Rakı bildiğiniz gibi Mercan Abi diye bi karakter oluşturdu. Bu rakıcı abilerimiz zaten reklam/kampanya yapacakları bir dönemde Çiçek Pasajı'ndaki yerlerle anlaşsa ve müşteri gittiğinde "Beni Mercan Abi gönderdi" derse rakı belli bir indirimle verilse herkes bunu söyler mi söyler, Mercan Abi'yi konuşur mu konuşur, salakça gelse de Mercan Abi bize güzellik yaptı der mi, der:)

Yorumlar

Ray Kinsella dedi ki…
mercan abi bize %10 indirim sağlamasa bile yine de bizim kalplerimizde yeri ayırıdır.
Kendisi masamıza otursun %10 ila %15 fazladan bile hesap ödemeye razı geliriz. Saygılarımla :)
h k dedi ki…
mercan abiyle akşam gezmeleri diye bi etkinlikte yapabilirler,ama mercan abiyi oynayan tiyatrocu ya da her neyse abimiz dış dünyaya atılınca bu muhabbet işini ne kadar kıvırır bilemem, saygılar benden:)
Göze ALGÜN dedi ki…
Mercan Abi'den indirim fikri mercan rakıcılara güzel bir jest olabilir. Ama benim favorim starkist reklamları oldu, bayıldım Charlie'ye. Mesaj son derece sevimli ve neşeli bir biçimde verilmiş.

Popüler Yayınlar