Logo Önemli midir? EVET

Liberal Demokrat Parti web-sitesinde yer alan logo

Liberal Demokrat Parti Ankara İl Başkanlığı Tabelasındaki

Logo önemlidir efendim,bakınız bu yazım:) Tabelacı böyle bir şey yapmış denemez, Besim Tibuk başta olsaydı oy vereceğim partinin böyle bir şey yapmış olması beni derinden yaraladı:) Şimdi Nike logosundaki swoosh işaretini eğe büke kullansaydı nike olur muydu? Olmazdı. LDP'nin Nike kadar büyüyeceğini,Türkiye'nin partisi olacağını iddia etmiyorum ama yine de logo önemli bir konu bence.
Bu vesileyle bir de anımı anlatayım:) Sakarya Caddesi'nde Can Balık diye bir balıkçı vardır. Tabelasında, çalışanların t-hirtlerinde ve şapkalarında,ıslak mendil paketinde, kırmızı biber paketinde tepsilerin altındaki kağıtta heplogo olarak kullanılan balık var ama bunların hepsi farklı balık çizimleri. Eczacı (adayı:)) bir arkadaşımla orda balık yerken gözüm bunlara takıldı ve "Şuna bak logoları her yerde farklı böyle şey olur mu" dedim guru işletmeci olarak. Mevlüt'ün cevabı ise "Bizde her tür balık var demek istiyorlar" oldu, ben koptum tabi, bu arada gerçekten her tür olmasa da en az farklı logo sayısı kadar balık bulunuyor Can Balık'ta:)

Sanki yazı biraz dağınık oldu ama özetle logo önemlidir:)



Yorumlar

Eren Kumcuoğlu dedi ki…
Arkadaşın güzel bağlamış olayı =) LDP'nin logosuna gelince, sempati beslediğim bir parti, ama ben farkında olmasaydım ve 2 değişik logo çalışmasını görseydim kafam karışırdı, zira üstteki biraz daha agresif ve yırtıcı bir yunusu simgelerken aşağıdaki daha güleryüzlü ve arkadaş canlısı gibi..
Fazla derine inmeden, bu algı farkının yalnızca eğip bükme işlemi sayesinde yaratıldığı düşünürsek, evet, logo önemli diyebiliriz =)
h k dedi ki…
ben sadece logoların farklı olmasını farketmiştim ama dediğin gigib sadece eğip bükerek bunu yapmışlar, bu tasarımcılık da ayrı bir zanaat vesselam:)

Popüler Yayınlar